Muffins

podwójnie czekoladowe

Muffinki nadziane kropelkami czekoladowymi, pachnące kokosem, wanilią i cynamonem. Każda babeczka kryje w sobie kandyzowaną wiśnię, na środku połówki włoskiego orzecha a cała powierzchnia posypana obficie czekoladowymi płatkami. 🙂

Składniki:

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej

3/4 szklanki wiórków kokosowych (drobnych)

1/2 szklanki cukru trzcinowego

1 torebka cukru z wanilią

1 łyżeczka cynamonu

1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki oleju

2 jaja

1 szklanka jogurtu naturalnego

15 sztuk wisienek kandyzowanych (tyle ile jest muffinek)

50 g kropelek czekoladowych Belbace

posypka czekoladowa w formie płatków

połówki orzechów włoskich (15)

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą (oprócz wisienek, płatków czekoladowych i orzechów. Do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinek nakładać po 1 łyżce ciasta. Na wierzchu ułożyć wisienkę, przykryć drugą łyżką ciasta. Na środku ułożyć orzech i posypać obficie płatkami czekoladowymi.

Piec 25 – 30 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Smacznego 🙂