Sierpień 14th, 2014

Muffiny czekoladowe z czarną porzeczką. Przepis poskładałam z kilku różnych. Wyszły z tego bardzo smaczne babeczki: wilgotne, mocno czekoladowe ze słodko-wytrawnym smakiem owoców czarnej porzeczki. Na jutrzejsze sierpniowe święto do mocnej herbaty będą wyśmienite!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

składniki suche:

1 szklanka mąki

1/2 szklanki ciemnego kakao

2 łyżeczki proszku do pieczenia

3/4 szklanki brązowego cukru

50 gram gorzkiej czekolady pokrojonej w kawałki

składniki mokre:

1/2 szklanki oleju

3/4 szklanki jogurtu naturalnego

2 duże jaja

oraz

1 1/2 szklanki czarnej porzeczki

Składniki mokre połączyć z suchymi a następnie dodać do ciasta porzeczki – wymieszać i przełożyć do papilotek. Piec w 170 stopniach przez 35 minut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA