Hummus z ciecierzycy bez tahini

Hummus z ciecierzycy doskonały do surowych warzyw (marchewka, ogórek, papryka i seler naciowy), kasz, makaronów, sałatek, pieczywa. To bardzo szybka, pożywna i smaczna przekąska.

400 g osączonej z zalewy ciecierzycy

2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

oliwa z oliwek 3-4 łyżki

6 sztuk suszonych włoskich pomidorów drobno pokrojonych

2 łyżki octu winnego

5 łyżek przegotowanej wody (jeśli pasta będzie za gęsta można dodać więcej)

sól, pieprz ziołowy, kolendra, kmin rzymski, przyprawa prowansalska, mielona papryka

Wszystkie powyższe składniki należy dokładnie zmiksować i doprawić przyprawami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *