Muffinki z czekoladą

  • 200 g masła rozpuszczonego (ciepłe, nie gorące)
  • 150 g cukru
  • szklanka naturalnego jogurtu
  • 2 jaja
  • 400 g mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • czekoladowe kropelki – 100 g
  • czekoladowe drażetki, kawałeczki czekolady (opcjonalnie)

Wszystkie składniki (oprócz ostatniej pozycji – drażetek czekoladowych i kawałków czekolady) włożyć do miski i wymieszać.

Tak przygotowanym ciastem napełniać formę na muffinki wyłożoną papilotkami.

Na wierzch każdej babeczki położyć czekoladową drażetkę i kilka kawałków czekolady (opcjonalnie).

Piec w temperaturze 180 stopni przez 20- 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *