Muffiny kakaowe z czekoladą

Wystarczy dobra czekolada i kilka innych składników żeby w ciągu pół godziny wyczarować wspaniałe babeczki – w sam raz na niedzielny deser 😉

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jaja
  • 1 szklankajogurtu
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 czekolada 100 g (J.D. Gross, Mousse au lait Tiramisu)
  • połówki orzechów włoskich

Wszystkie składniki oprócz czekolady i orzechów włożyć do miski i wymieszać.

Formę muffinkową wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć dużą łyżkę ciasta, na ciasto położyć kostkę czekolady a na nią drugą łyżkę ciasta. Na wierzchu położyć połówkę orzecha włoskiego.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 – 22 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *