Urodziny Olci fetowaliśmy w gronie najbliższych. Te rodzinne spotkania są arcy-piękne, jedyne w swoim rodzaju. To zasługa nas wszystkich, których łączy bliskość, lojalność i wzajemna życzliwość.
Olenko bardzo Cię kochamy, bądź SZCZĘŚLIWA !







Urodziny Olci fetowaliśmy w gronie najbliższych. Te rodzinne spotkania są arcy-piękne, jedyne w swoim rodzaju. To zasługa nas wszystkich, których łączy bliskość, lojalność i wzajemna życzliwość.
Olenko bardzo Cię kochamy, bądź SZCZĘŚLIWA !








To ciasto bananowe jest mocno czekoladowe, wilgotne o nieco lepkiej strukturze. Nie przysparza żadnych trudności w wykonaniu. Potrzebne są bardzo dojrzałe banany, które obieramy ze skórki i dokładnie widelcem rozgniatamy do uzyskania jednolitej masy.
Składniki na ciasto:
Składniki polewy:
Piekarnik nastawić na 180 stopni. Formę (u mnie średnia tortownica) wysmarować masłem.
Do rozdrobnionych bananów dodać ciepłe mleko, roztopione masło, jaja i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Wszystkie składniki suche: mąkę, kakao, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia wymieszać. Do suchych składników dodać mokre i całość krótko łyżką wymieszać. Przelać do formy. Wstawić do całkowicie nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut.
Mleko na polewę zagotować, dodać masło i połamaną na cząstki czekoladę. Wymieszać i wylać na jeszcze ciepłe ciasto.
