Sałatka z buraczków i mozarelli

Dobra propozycja na śniadanie lub przystawkę

Sałatka z buraczków i mozzarelli

  • 2 czerwone buraczki ugotowane, upieczone lub marynowane
  • 15  mini kuleczek mozzarelli
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 1 łyżeczka przyprawy z zielonego zakątka (suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim)
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego lub 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę

Na półmisku ułożyć plastry pieczonego, gotowanego lub marynowanego buraka. Następnie przekrojone na pół kuleczki mozzarelli. Posypać czarnuszką i przyprawą pomidorową. Musztardę wymieszać z solą, pieprzem, oliwą, miodem, octem balsamicznym i czosnkiem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *