Wystarczy dobra czekolada i kilka innych składników żeby w ciągu pół godziny wyczarować wspaniałe babeczki – w sam raz na niedzielny deser 😉
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- 2 łyżki kakao
- 2 jaja
- 1 szklankajogurtu
- 1/2 szklanki oleju
- 1 czekolada 100 g (J.D. Gross, Mousse au lait Tiramisu)
- połówki orzechów włoskich
Wszystkie składniki oprócz czekolady i orzechów włożyć do miski i wymieszać.
Formę muffinkową wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć dużą łyżkę ciasta, na ciasto położyć kostkę czekolady a na nią drugą łyżkę ciasta. Na wierzchu położyć połówkę orzecha włoskiego.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 – 22 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem 😉