Muffiny z agrestem i czekoladą

Przepis na te muffiny jest banalnie prosty. Wszystkie składniki trafiają do miski a następnie należy je po prostu wymieszać łyżką do otrzymania jednolitej masy.

  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 100 ml oleju
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 1 jajo
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • agrest
  • czekolada mleczna

Do miski wsypać wszystkie składniki i wymieszać łyżką.

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdego otworu nałożyć łyżkę ciasta. Na cieście ułożyć po 5 niedużych agrestów i po 1 kostce czekolady. Przykryć drugą łyżką ciasta. Opcjonalnie wierzch można posypać grubym dekoracyjnym cukrem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.

Są pyszne. Polecam. Agrest można zastąpić na przykład borówką amerykańską 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *