Przepis na te muffiny jest banalnie prosty. Wszystkie składniki trafiają do miski a następnie należy je po prostu wymieszać łyżką do otrzymania jednolitej masy.
- 150 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 100 ml oleju
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 1 jajo
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- agrest
- czekolada mleczna
Do miski wsypać wszystkie składniki i wymieszać łyżką.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdego otworu nałożyć łyżkę ciasta. Na cieście ułożyć po 5 niedużych agrestów i po 1 kostce czekolady. Przykryć drugą łyżką ciasta. Opcjonalnie wierzch można posypać grubym dekoracyjnym cukrem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
Są pyszne. Polecam. Agrest można zastąpić na przykład borówką amerykańską 😉