Muffiny z m&ms

Smakowite i efektowne, idealne dla dzieci. Muffiny upiekłam dla Olenki na jej 14 urodziny. Wnuki zachwycone. Znikały z talerza w try miga 😉

  • 280 gram mąki pszennej
  • 75 gram cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 gram cukierków m&ms
  • 300 gram maślanki
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 75 ml oleju
  • 2 jaja

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy – wymieszać. Maślankę połączyć z jajami i olejem. Składniki płynne przelać do sypkch, wymieszać łyżką do połączenia składników, wsypać 3/4 cukierków, zamieszać delikatnie.

Formę do muffinów wyłożyć papilotkami. Papilotki wypełniać ciastem do 3/4 wysokości. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć kilka m&ms-ów. Piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *