Smakowite i efektowne, idealne dla dzieci. Muffiny upiekłam dla Olenki na jej 14 urodziny. Wnuki zachwycone. Znikały z talerza w try miga 😉
- 280 gram mąki pszennej
- 75 gram cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 gram cukierków m&ms
- 300 gram maślanki
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 75 ml oleju
- 2 jaja
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy – wymieszać. Maślankę połączyć z jajami i olejem. Składniki płynne przelać do sypkch, wymieszać łyżką do połączenia składników, wsypać 3/4 cukierków, zamieszać delikatnie.
Formę do muffinów wyłożyć papilotkami. Papilotki wypełniać ciastem do 3/4 wysokości. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć kilka m&ms-ów. Piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni.