Kruche ciasteczka z cukrem na Wielkanoc

  • 250 g mąki
  • 120 g masła
  • 70 g cukru drobnego
  • 1 jajo
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier do posypania ciasteczek

Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować w kulę i włożyć do lodówki na minimum 0,5 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy na grubość 3 milimetrów. Foremkami wykrawać ciastka. Wierzch ciastek posmarować mlekiem przy pomocy pędzelka a następnie obsypać cukrem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190 st.C około 8 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *