Pyszne, kruche, czekoladowe, maślane… Tym razem wersja na Wielkanoc dla moich najukochańszych wnuków 😀
- 3 szklanki mąki
- 200 g masła
- 1 szklanka cukru pudru
- cukier ze skórką pomarańczową Dr Oetker
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki kakao
- 1/2 tabliczki mlecznej czekolady startej na drobnej tarce
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko i 1 żółtko
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i wykrawać foremkami ciastka.
Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut.
Wystudzone można polukrować, ozdobić rozpuszczoną czekoladą i dowolnie udekorować 😉