Wielkanocne ciasteczka

Pyszne, kruche, czekoladowe, maślane… Tym razem wersja na Wielkanoc dla moich najukochańszych wnuków 😀

  • 3 szklanki mąki
  • 200 g masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • cukier ze skórką pomarańczową Dr Oetker
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady startej na drobnej tarce
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko i 1 żółtko

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i wykrawać foremkami ciastka.

Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut.

Wystudzone można polukrować, ozdobić rozpuszczoną czekoladą i dowolnie udekorować 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *