Muffins z czarną porzeczką

 

Przepis jak na inne muffiny prosty, łatwy i niezawodny. Babeczki bardzo smaczne, wilgotne z orzeźwiającym nadzieniem porzeczkowym – przepyszne.

 

DSCN6310

 

Składniki suche:

 

1 i 1/2 szklanki mąki

1/2 szklanki cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

1 cukier waniliowy

 

Składniki mokre:

 

2 jaja

400 g jogurtu naturalnego

150 ml oleju

dżem z czarnej porzeczki (nadzienie)

 

W jednej misce dokładnie mieszamy składniki suche w drugiej mokre. Do suchych składników dodajemy mokre. Mieszamy łyżką bez użycia miksera. Ciasto nakładamy do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami – 1 łyżkę ciasta, na nią łyżeczkę dżemu z czarnej porzeczki, następnie łyżkę ciasta.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 – 40 minut.

 

DSCN6314

 

Jeden komentarz do “Muffins z czarną porzeczką”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *