Pasta z fasoli z czarnuszką

Pasta z fasoli z czarnuszką

Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu a do tego bardzo smaczna. Podana do ciemnego pieczywa będzie wspaniałą alternatywą dla wędliny 😉

Składniki:
400 g białej fasoli z puszki
2 ząbki czosnku
50 g oliwy z oliwek (może być aromatyzowana np. zalewa z suszonych pomidorów)
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczki nasion czarnuszki
sól do smaku

Fasolę odcedzamy z zalewy (pozostawić 3 łyżki zalewy). Czosnek siekamy. Wyciskamy sok z cytryny.

Fasolę wraz z trzema łyżkami zalewy, oliwą, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem dokładnie miksujemy.

Do uzyskanej pasty dodajemy czarnuszkę, paprykę i sól.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *