Muffinki nadziane kropelkami czekoladowymi, pachnące kokosem, wanilią i cynamonem. Każda babeczka kryje w sobie kandyzowaną wiśnię, na środku połówki włoskiego orzecha a cała powierzchnia posypana obficie czekoladowymi płatkami. 🙂
Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki wiórków kokosowych (drobnych)
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1 torebka cukru z wanilią
1 łyżeczka cynamonu
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
2 jaja
1 szklanka jogurtu naturalnego
15 sztuk wisienek kandyzowanych (tyle ile jest muffinek)
50 g kropelek czekoladowych Belbace
posypka czekoladowa w formie płatków
połówki orzechów włoskich (15)
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą (oprócz wisienek, płatków czekoladowych i orzechów. Do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinek nakładać po 1 łyżce ciasta. Na wierzchu ułożyć wisienkę, przykryć drugą łyżką ciasta. Na środku ułożyć orzech i posypać obficie płatkami czekoladowymi.
Piec 25 – 30 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Smacznego 🙂