Karkówka

 

Przepis na karkówkę prosty, bez żadnych udziwnień, ale danie bardzo smaczne – godne polecenia. Sprawdziłam je kilka razy i nie zawiodłam się.

 

Składniki:

 

Karkówka pokrojona na plastry (bez rozbijania)

cebula (papryka – opcjonalnie)

sól i pieprz

 

Karkówkę pokroić na plastry, cebulę w cienkie półkrążki, paprykę w cienkie paseczki

 

 

Plastry karkówki obsmażyć na rumiano (dość mocno) z obydwu stron i przełożyć warstwami do garnka (karkówka, cebula, papryka –  opcjonalnie).

 

 

Każdą warstwę podsmażonego mięsa suto oprószyć solą i pieprzem.

 

 

Podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Ja podaję z ziemniakami.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *