Maj 19th, 2019

 

 

1  i  1/2 szklanki mąki

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

szczypta soli

2 jajka

400 g jogurtu naturalnego

100 ml oleju

suszona żurawina (dałam dwie spore garści)

czekoladowe kropelki 3/4 szklanki (1/2 szklanki do ciasta, 1/4 szklanki na wierzch babeczek)

20 wafelków lodowych z płaskim dnem

 

Składniki wkładamy do miski i mieszamy rózga do ich połączenia. Dodajemy suszoną żurawinę i czekoladowe kropelki. Mieszamy.

Wafelki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Do każdego wafelka wkładamy ciasto (do 3/4 wysokości). Na wierzchu układamy po kilka czekoladowych kropelek.

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 20 – 25 minut. Można posypać cukrem pudrem.

Efektowne, szybkie i bardzo smaczne.