1 i 1/2 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
szczypta soli
2 jajka
400 g jogurtu naturalnego
100 ml oleju
suszona żurawina (dałam dwie spore garści)
czekoladowe kropelki 3/4 szklanki (1/2 szklanki do ciasta, 1/4 szklanki na wierzch babeczek)
20 wafelków lodowych z płaskim dnem
Składniki wkładamy do miski i mieszamy rózga do ich połączenia. Dodajemy suszoną żurawinę i czekoladowe kropelki. Mieszamy.
Wafelki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Do każdego wafelka wkładamy ciasto (do 3/4 wysokości). Na wierzchu układamy po kilka czekoladowych kropelek.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 20 – 25 minut. Można posypać cukrem pudrem.
Efektowne, szybkie i bardzo smaczne.